Miód Jodłowy

Miód Jodłowy, w przeciwieństwie do miodów wytwarzanych z kwiatów, pochodzi ze spadzi produkowanej przez mszyce w pniu jodły. Wydobycie go jest dość kosztowne, ponieważ wymaga zniszczenia plastra miodu. Dlatego jego produkcja jest została ograniczona na przestrzeni lat.

Miód jodłowy to jeden z najrzadszych i najcenniejszych miodów na świecie.

Miód jodłowy jest uważany w Grecji za produkt wyjątkowy i bardzo ceniony. Jest często podawany jako prezent dla gości lub bliskich.

NIEZALECANE DLA DZIECI PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA

Wartość odżywcza:

Miód Jodłowy posiada wysoką wartość odżywczą i biologiczną. Jest bogaty w minerały i pierwiastki śladowe, takie jak potas, magnez, fosfor i żelazo. Zawiera witaminy w małych ilościach. Wspomaga wydajność trawienia cukrów w organizmie.

Miejsce powstania:

Majestatyczne zbocza Góry Helmos, Peloponez, Grecja

Smak:

Łagodny, słodki smak z nutą karmelu dzięki niskiej zawartości naturalnych cukrów

Kolor:

Intensywny miodowy kolor przeważnie ciemny, czerwonawy lub nieco jaśniejszy w zależności od miejsca pochodzenia; z drobinkami przypominającymi cząstki wanilii (nie zawiera wanilii)

Zapach:

Wyczuwlany łagodny zapach jodły z drzewnym aromatem

Krystalizacja:

Miód Jodłowy ze względu na niską naturalną zawartość cukrów, jako jedyna odmiana miodu, w ogóle się nie krystalizuje.

Miód jodłowy ma długą datę ważności. Może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez kilka lat.

Wartości odżywcze w 100g:

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna: 229 kcal
Całkowita zawartość tłuszczu: 0g
Cukry: 57.3g
Białka: 0,3g
Witamina C: 2,4mg
Witamina B5: 0,06mg
Potas: 0,39mg
Sód: 0,03mg
Wapń: 0,38mg
Magnez: 0,39mg
Nasze miody są naturalne, dlatego podawane wartości odżywcze są uśrednione i mogą różnić się zależności od partii.

Opakowanie jednostkowe: słoik szklanyOpakowanie zbiorcze: karton
950g12 x 950g
480g12 x 480g
250g24 x 250g
Aktualnie dostępną gramaturę produktów sprawdź w sklepie Olanea online.
Jeżeli Twój poszukiwany produkt nie jest dostępny, napisz do nas.