Miód Jodłowy
Miód Jodłowy, w przeciwieństwie do miodów wytwarzanych z kwiatów, pochodzi ze spadzi produkowanej przez mszyce w pniu jodły. Wydobycie go jest dość kosztowne, ponieważ wymaga zniszczenia plastra miodu. Dlatego jego produkcja jest została ograniczona na przestrzeni lat.
Miód jodłowy to jeden z najrzadszych i najcenniejszych miodów na świecie.
Miód jodłowy jest uważany w Grecji za produkt wyjątkowy i bardzo ceniony. Jest często podawany jako prezent dla gości lub bliskich.
NIEZALECANE DLA DZIECI PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA
Miód Jodłowy posiada wysoką wartość odżywczą i biologiczną. Jest bogaty w minerały i pierwiastki śladowe, takie jak potas, magnez, fosfor i żelazo. Zawiera witaminy w małych ilościach. Wspomaga wydajność trawienia cukrów w organizmie.
Majestatyczne zbocza Góry Helmos, Peloponez, Grecja
Łagodny, słodki smak z nutą karmelu dzięki niskiej zawartości naturalnych cukrów
Intensywny miodowy kolor przeważnie ciemny, czerwonawy lub nieco jaśniejszy w zależności od miejsca pochodzenia; z drobinkami przypominającymi cząstki wanilii (nie zawiera wanilii)
Wyczuwlany łagodny zapach jodły z drzewnym aromatem
Miód Jodłowy ze względu na niską naturalną zawartość cukrów, jako jedyna odmiana miodu, w ogóle się nie krystalizuje.
Miód jodłowy ma długą datę ważności. Może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez kilka lat.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 229 kcal
Całkowita zawartość tłuszczu: 0g
Cukry: 57.3g
Białka: 0,3g
Witamina C: 2,4mg
Witamina B5: 0,06mg
Potas: 0,39mg
Sód: 0,03mg
Wapń: 0,38mg
Magnez: 0,39mg
Nasze miody są naturalne, dlatego podawane wartości odżywcze są uśrednione i mogą różnić się zależności od partii.
Opakowanie jednostkowe: słoik szklany | Opakowanie zbiorcze: karton |
---|---|
950g | 12 x 950g |
480g | 12 x 480g |
250g | 24 x 250g |
Jeżeli Twój poszukiwany produkt nie jest dostępny, napisz do nas.