Miód dębowy jest wytwarzany z wydzieliny owadów melitogenicznych, które pasożytują na korze drzewa. Ten typ miodu jest szczególnie rozpowszechniony w krajach nordyckich, Europie Środkowej i Rosji. W ostatnich latach zyskał ogromną popularność w greckich pasiekach. Jego pozyskiwanie wymaga dużego doświadczenia i umiejętności pszczelarskich. Dlatego wciąż nieliczne pasieki mogą poszczycić się jego produkcją.
Miód Dębowy jest bogaty we właściwości przeciwutleniające i zawiera duże ilości potasu, magnezu, fosforu, żelaza i sodu. Zawarte w nim enzymy poprawiają metabolizm i funkcje ważnych dla życia narządów. Pomaga w dolegliwościach żołądkowych, grypie, przepracowaniu, leczeniu hemoroidów. Charakteryzuje się jako miód o wyjątkowo wysokiej wartości odżywczej.
Kalavryta, Peloponez
Mało słodki, ale szczególny i rozpoznawalny. Bogaty i pełny, Z nutą drzewnego posmaku.
zazwyczaj ciemny, klarowny
Intensywny, bogaty aromat
nie ulega krystalizacji z uwagi na pochodzenie i właściwosci
Wartość energetyczna: 226 kcal
Całkowita zawartość tłuszczu: 0g
Cukry: 56,6g
Białka: 0,31 g
Witamina C: 2,4mg
Witamina B5: 0,06mg
Potas: 0,36mg
Sód: 0,035mg
Wapń: 0,45mg
Magnez: 0,36mg
Krystalizacja jest naturalnym zjawiskiem miodu i potwierdza jego autentyczność
Opakowanie jednostkowe: słoik szklany | Opakowanie zbiorcze: karton |
---|---|
950g | 12 x 950g |
480g | 12 x 480g |
250g | 24 x 250g |
Jeżeli Twój poszukiwany produkt nie jest dostępny, napisz do nas.