Miód karobowy pochodzi z owoców szarańczyna strąkowygo inaczej nazywanego drzewem karobowym lub drzewem chleba świętojańskiego. Szarańczyn jest zimozielony i należy do rodziny bobowatych. Strąki nazywane są chlebem świętojańskim.
Miód z drzewa chleba świętojańskiego jest bogaty w fosfor, sód i enzym amylazę ze względu na niskie pH. Posiada właściwości antybakteryjne i przeciwdrobnoustrojowe. Jest odpowiedni przy stanach lękowych, bezsenności, niestrawności, nadciśnieniu i chorobach górnych dróg oddechowych. Ma niską kaloryczność.
Geraki, Lakonia
specyficzny, intensywny smak
Ciemnoczerwona
intensywny i bogaty
Trudno się krystalizuje
Krystalizacja jest naturalnym zjawiskiem miodu i potwierdza jego autentyczność
Opakowanie jednostkowe: słoik szklany | Opakowanie zbiorcze: karton |
---|---|
950g | 12 x 950g |
480g | 12 x 480g |
250g | 24 x 250g |
Jeżeli Twój poszukiwany produkt nie jest dostępny, napisz do nas.