Miód z drzewa truskawkowego (z chruściny jagodnej) jest popularnym przysmakiem w centralnej Europie, Rosji i na Bliskim Wschodzie, głównie ze względu na jego dobroczynne właściwości. Ta odmiana miodu, jest bardzo bogata w pierwiastki śladowe i witaminy. jest to jedna z najlepszych opcji ujędrniania ciała. Zawiera naturalne antybiotyki, diuretyki i posiada właściwości antyseptyczne.

Regularne spożywanie miodu z drzewa truskawowego (innej nazwy dla chruściny jagodną) wykazuje działanie antybakteryjne, skutecznie zwalcza pasożyty w naszym organizmie, charakteryzuje się właściwościami antygrzybicznymi. Dodatkowo wspomaga leczenie chorób układu moczowego, cukrzycy i padaczki.

Miód z chruściny jagodnej zawiera mniej kalorii niż inne miody ze względu na niski indeks glikemiczny. Jest polecany w przypadku diety, a także cukrzycy typu B.

Miód z drzewa truskawkowego to unikatowy produkt, który pozyskiwany jest z nektaru kwiatów drzewa truskawkowego, rosnącego w Grecji na Południowo-Wschodnim Peloponezie. Miód ten charakteryzuje się ciemnobrązową barwą, intensywnym aromatem i gorzkim smakiem z nutą karmelu.

NIE ZALECANE DLA DZIECI PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA

Wartość odżywcza:

Miód z drzewa truskawkowego wykazuje wiele właściwości zdrowotnych, w tym:

Wspomaga układ odpornościowy – dzięki zawartości flawonoidów i przeciwutleniaczy miód z drzewa truskawkowego pomaga wzmocnić odporność organizmu i chronić go przed infekcjami.

Łagodzi objawy przeziębienia i grypy – miód z drzewa truskawkowego może być stosowany w leczeniu przeziębienia i grypy. Działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie, łagodząc objawy takie jak kaszel, chrypka i katar.

Pomaga w leczeniu chorób układu oddechowego – miód z drzewa truskawkowego może być stosowany w leczeniu chorób układu oddechowego, takich jak astma, zapalenie oskrzeli i zapalenie płuc.

Wspomaga trawienie – miód z drzewa truskawkowego może być stosowany w leczeniu dolegliwości trawiennych, takich jak niestrawność, wzdęcia i biegunka.

Posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe – miód z drzewa truskawkowego może być stosowany do odkażania ran i zapobiegania infekcjom.

Miejsce powstania:

Zbocza gór w regionie Achai, Północny Peloponez

Smak:

Mocny, bardzo pełny, lekko gorzki smak z aromatycznymi nutami gorzkiego karmelu.

Miód z drzewa truskawkowego ma gorzki smak z nutą karmelu. Jest to produkt o intensywnym aromacie, który może być stosowany do różnych celów kulinarnych.

Barwa:

Jego początkowo żółtawy kolor stopniowo przechodzi w ciemnomiedziany.

Zapach:

Nie ma szczególnie silnego aromatu.

Krystalizacja:

Stosunkowo szybko krystalizuje i nabiera maślanej konsystencji.

Krystalizacja jest naturalnym zjawiskiem miodu i potwierdza jego autentyczność

Wartości odżywcze w 100g:

Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 1143kJ / 273kcal
Całkowita zawartość tłuszczu: 0g
nasycone: 0g
Węglowodany: 68,20 g
w tym cukry: 68,20 g
Białka: 0,25 g
Sól: 0,01 g
Nasze miody są naturalne, dlatego podawane wartości odżywcze są uśrednione i mogą różnić się zależności od partii.

Opakowanie jednostkowe: słoik szklanyOpakowanie zbiorcze: karton
950g12 x 950g
480g12 x 480g
250g12 x 250g
Aktualnie dostępną gramaturę produktów sprawdź w sklepie Olanea online.
Jeżeli Twój poszukiwany produkt nie jest dostępny, napisz do nas.