Pasta SPREAD ENERGY Miód – Kakao – Masło orzechowe
Miód – Kakao – Masło orzechowe
Pasta SPREAD ENERGY Miód – Kakao – Masło orzechowe to doskonałe połączenie trzech składników pierwszorzędnej jakości. Dzięki nim dostarczasz organizmowi pożywienie o wysokiej wartości odżywczej jednocześnie delektując się niepowtarzalnym smakiem kakao i masła orzechowego.
Masło Orzechowe
jest bogate w białka oraz tłuszcze (w większości są to jednonasycone i wielonasycone kwasy tłuszczowe). Liczne badania potwierdzają dobroczynny wpływ masła orzechowego. Regularne stosowanie go jako składnik diety może pomóc w obniżeniu poziomu cholesterolu.
Masło orzechowe jest dobrym źródłem białka, zdrowych tłuszczów i błonnika, zawiera antyoksydanty, które chronią komórki przed uszkodzeniami. Masło orzechowe jest dobrym źródłem witamin i minerałów, takich jak witamina E, magnez i cynk.
Kakao
Kakao – głównym jego składnikiem są nasycone kwasy tłuszczowe pochodzenia roślinnego. Stanowią one około 50%. Dzięki nim masa kakaowa powstająca z ziaren jest bogata w węglowodany. Większość z nich stanowi skrobia, rozpuszczalny i nierozpuszczalny naturalny błonnik pokarmowy. Tylko niewielki odsetek to cukry. Dodatkowo posiada wyróżnia się wysokim stężeniem flawonoidów i procyjanidyn, czyli składników o działaniu przeciwutleniającym.
Kakao to bogate źródło antyoksydantów, które chronią komórki przed uszkodzeniami.
Kakao może pomagać w obniżaniu ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu, co korzystnie wpływa na zdrowie serca.
Kakao może poprawiać krążenie krwi w mózgu, co może prowadzić do poprawy funkcji poznawczych.
Kakao może wzmacniać naczynia krwionośne, co może zmniejszać ryzyko chorób serca i udaru mózgu.
Kakao może poprawiać nastrój i zmniejszać stres.
Naturalny grecki miód
Miód dopełnia tę kombinację składników wzbogacając jej wartość odżywczą swoimi różnorodnymi prozdrowotnymi właściwościami. Jego skład charakteryzuje się dużą ilość składników mineralnych i pierwiastków śladowych. Należą do nich wapń, magnez, cynk czy żelazo.
Pasta SPREAD ENERGY Miód – Kakao – Masło orzechowe to idealny dodatek do naleśników, gofrów, ciast i deserów. Można ją również spożywać na kanapkach lub samodzielnie.
Superfoods
Pasta SPREAD ENERGY Miód – Kakao – Masło orzechowe to idealny dodatek do dań dla osób, które chcą zadbać o swoje zdrowie i dobre samopoczucie. Może być spożywany na śniadanie, jako przekąska między posiłkami lub jako posiłek potreningowy.
Pasta SPREAD ENERGY Miód – Kakao – Masło orzechowe jest doskonałym źródłem składników odżywczych, które mają wiele właściwości zdrowotnych. Można ją zatem zaliczyć do grupy superfoods, czyli produktów o wyjątkowo wysokich walorach odżywczych.
Pasta SPREAD ENERGY Miód – Kakao – Masło orzechowe to zdrowy i smaczny dodatek do posiłków, który jest doskonałym źródłem składników odżywczych. Może być spożywana przez osoby w każdym wieku.
Warto włączyć ją do swojej diety. Jest to połączenie trzech produktów o wielu właściwościach prozdrowotnych, które mogą korzystnie wpływać na zdrowie i samopoczucie.
Kakao
Kakao to roślina o bogatej historii i tradycji. Jej owoce, zwane ziarnami kakaowca, są źródłem wielu cennych składników odżywczych, które korzystnie wpływają na zdrowie.
Właściwości prozdrowotne kakao:
Antyoksydanty – kakao jest bogate w polifenole, które działają jak antyoksydanty, chroniąc komórki przed uszkodzeniami.
Zdrowie serca – kakao może pomagać w obniżaniu ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu, co korzystnie wpływa na zdrowie serca.
Zdrowie mózgu – kakao może poprawiać krążenie krwi w mózgu, co może prowadzić do poprawy funkcji poznawczych.
Zdrowie naczyń krwionośnych – kakao może wzmacniać naczynia krwionośne, co może zmniejszać ryzyko chorób serca i udaru mózgu.
Zdrowie psychiczne – kakao może poprawiać nastrój i zmniejszać stres.
Masło orzechowe
Białko – masło orzechowe jest dobrym źródłem białka, które jest niezbędne do budowy i naprawy mięśni.
Zdrowe tłuszcze – masło orzechowe zawiera zdrowe tłuszcze nienasycone, które korzystnie wpływają na zdrowie serca.
Błonnik – masło orzechowe jest dobrym źródłem błonnika, który pomaga regulować trawienie i uczucie sytości.
Antyoksydanty – masło orzechowe zawiera antyoksydanty, które chronią komórki przed uszkodzeniami.
Witaminy i minerały – masło orzechowe zawiera witaminy i minerały, takie jak witamina E, magnez i cynk.
Naturalny grecki miód
Miód dopełnia tę kombinację składników wzbogacając jej wartość odżywczą swoimi różnorodnymi prozdrowotnymi właściwościami. Jego skład charakteryzuje się dużą ilość składników mineralnych i pierwiastków śladowych. Należą do nich wapń, magnez, cynk czy żelazo.
Może zawierać śladowe ilości orzechów i orzeszków ziemnych
Zawiera tylko naturalne cukry | Nie zawiera konserwantów | Nie zawiera oleju palmowego
Skład
+ Miód grecki 53%,
+ masło orzechowe 40%
+ kakao 7%
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 1825Kj/436kcal
Całkowita zawartość tłuszczu: 22,23g
w tym nasycony: 2,38g
Węglowodany: 49,27g
w tym cukry: 44,89g
Błonnik: 4,07g
Białka: 11,95g
Sól: 0,09mg
Żelazo: 3mg (23% RDA)
NIE ZALECANE DLA DZIECI PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA
Opakowanie jednostkowe: słoik | Opakowanie zbiorcze: karton |
---|---|
390g | 12 x 390g |
Jeżeli Twój poszukiwany produkt nie jest dostępny, napisz do nas.